Pensioen

Pensioen

  • Meer inzicht in uw pensioensituatie later
  • Onafhankelijk pensioenadvies op maat
  • Advies door een deskundig adviseur
Afspraak maken

Goed pensioen: denk er nu vast over na

Wie na zijn pensionering meer inkomen wil dan alleen AOW of eerder wil stoppen met werken, doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later.

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet u precies hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor uw inkomen op uw pensioendatum of bij eerder overlijden het inkomen voor uw partner en/of kinderen? De kans dat u een pensioengat hebt of krijgt, wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker als u jonger bent dan 45 of uw inkomen hoger is dan het wettelijk maximum pensioengevend inkomen.

Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen of het nabestaanden inkomen te verbeteren. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen in Nederland heeft recht op AOW.

  • U ontvangt AOW op 65 jaar + 9 maanden (2017) als u geboren bent na 30 juni 1951 en voor 1 april 1952
  • U ontvangt AOW op 66 jaar (2018) als u geboren bent na 31 maart 1952 en voor 1 januari 1953
  • U ontvangt AOW op 66 jaar + 4 maanden (2019) als u geboren bent na 31 december 1952 en voor 1 september 1953
  • U ontvangt AOW op 66 jaar en 8 maanden (2020) als u geboren bent na 31 augustus 1953 en voor 1 mei 1954
  • U ontvangt AOW op 67 (2021) als u geboren bent na 30 april 1954 en voor 1 januari 1955
  • U ontvangt AOW op 67 jaar + 3 maanden (2022) als u geboren bent na 31 december 1954 en voor 1 oktober 1955

Veel mensen realiseren zich niet dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon.

Complex onderwerp

De hoogte van uw pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in uw carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding, het overlijden van uw partner en arbeidsongeschiktheid. Weet u precies wat dit voor gevolgen heeft voor uw pensioen? Wij helpen u graag om dit inzichtelijk te maken.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, brengt u jaarlijks een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering of spaarrekening. De premies kunt u geheel of gedeeltelijk van uw belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt.

Het kapitaal dat u op deze manier opbouwt, mag u vanaf de wettelijke pensioenleeftijd in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. U betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schijven voor deze groep veel lager is!

Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over uw inkomen na uw pensionering, is gedegen pensioenadvies onmisbaar. Wij kunnen uw huidige pensioenopbouw helder in kaart brengen en samen met u bepalen of uw lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen wij de fiscale jaarruimte die u heeft om slim te sparen en adviseren wij u over uw mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Vul hiervoor het contactformulier in of bel ons op 076-531 55 31.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.